Στις μέρες μας μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των Digital Marketing Professionals! Social Media Manager, SEO specialist, Ad Words specialist, Community manager είναι μερικές μόνο από τις θέσεις που συναντά κανείς στη λίστα με τις ειδικότητες. Τι χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους όμως?

Οι αλλαγές και οι εξελίξεις στο χώρο του Digital Marketing και του διαδικτύου είναι αυτές που οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού των Digital Marketing Professionals, και στη χώρα μας!

Παρά τις ραγδαίες και καθημερινές εξελίξεις πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα δεν αναγνωρίζουν την αξία αυτών των ειδικοτήτων αλλά και την αξία και την σημαντικότητα της δουλειάς μας.

Πολλοί είναι αυτοί-ακόμα και ανώτεροι μας στον εργασιακό χώρο– που θεωρούν πως η δουλειά μας είναι κάτι απλό και πολύ εύκολο, κάτι που μπορούν να το κάνουν όλοι!!

Περνάμε πολλές ώρες της μέρας μας σε Social Media, σε ρυθμίσεις για διαφημιστικές καμπάνιες, σε ρυθμίσεις σε sites και για κάτι περίεργα ακρωνύμια όπως SEO, SEM, SMM και άλλα πολλά! Ειδικά για τους Social Media Managers ακούγονται σχόλια όπως “Πληρώνονται για να κάνουν αυτό που ο μέσος άνθρωπος κάνει για hobby!”

Ποια είναι τα 5 πράγματα όμως που πρέπει να ξέρεις για τους Digital Marketing Professionals ?

 1. Δεν σερφάρουμε στο internet όλη μέρα!Περνάμε πολλές ώρες σε social media, sites, monitoring tools,blogs αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χαζεύουμε στο internet! Έτσι την επόμενη φορά που θα δείτε να χαζεύουμε στο Twitter, δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε απλά ελέγχουμε τις τάσεις και σκεφτόμαστε στρατηγικούς τρόπους αξιοποίησης τους!
 2. Δουλεύουμε 24/7Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε πριν πάτε για ύπνο; Διαβάζετε? Βλέπετε τηλεόραση? Για τους Digital Marketing Professionals είναι η τελευταία ευκαιρία για ένα τελευταίο έλεγχο της πορείας των brands τους πριν αφεθούν στην αγκαλιά του Μορφέα ( και σε μεγάλα Projects πιθανώς αναλάβει κάποιος συνάδελφος )!  Μηνύματα, αρνητικά σχόλια, νέα καμπάνια του ανταγωνισμού όλα πρέπει να ελεγχθούν!
  Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε?….Ακριβώς, μαντέψατε σωστά!!Ακριβώς το ίδιο. Η διαφύλαξη της φήμης και της καλής πορείας του brand δεν έχουν ωράριο!
 3. Οι γνώσεις μας δεν μπορούν να αποκτηθούν σε κανένα σχολείοΥπάρχουν πολλά μαθήματα και σεμινάρια που υπόσχονται να σας μάθουν Digital Marketing! Γνώσεις όμως που θα έχουν ξεπεραστεί τη στιγμή που θα αποφοιτήσετε! Οι δεξιότητες και ο σωστός τρόπος σκέψης όμως δεν υπάρχουν σε σχολικά βιβλία! Υπάρχουν σεμινάρια που μπορούν να μας δώσουν τις σωστές βάσεις αλλά η εμπειρία μας, θα μας κάνει να κατανοήσουμε καλύτερα τον κλάδο και να ξεχωρίσουμε!
 4. Keep UpdatedΟι αλλαγές στο διαδίκτυο γίνονται με εκπληκτική ταχύτητα. Όχι μόνο θα πρέπει να συμβαδίζουμε με την τεχνολογία, αλλά και τον πολιτισμό. Η διαφορά μας από άλλα στελέχη είναι η δυνατότητα να ανακαλύψουμε τάσεις και ιδέες λίγο πριν γίνουν δημοφιλείς και να τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας!
 5. Μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι!Πλατφόρμες όπως η Google, το Facebook, το Bing προσπαθούν να κάνουν τις  διαφημιστικές τους πλατφόρμες όσο πιο εύκολες στη χρήση όσο γίνεται! Θέλουν να μπορεί ο μέσος άνθρωπος  να τις χρησιμοποιήσει ώστε να έχουν κέρδος!!

  Η διαφορά είναι ότι ένας σωστός Digital Marketing Professional θα σας παρουσιάσει επιλογές και λύσεις που είναι σωστές για την επιχείρηση σας βάση στρατηγικής και στόχων. Μια μελέτη που θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα στοιχεία από την αρχή με το τέλος!! 

  Αναζητήστε αυτούς τους ανθρώπους και δώστε τους την ευκαιρία να σας μυήσουν στο μαγικό και συναρπαστικό κόσμο του Digital Marketing!!