Το gaming και τα video games γενικότερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης κουλτούρας των σύγχρονων τεχνολογιών. Ξεκινώντας από την χρυσή εποχή των 80’s με τα θρυλικά coin-ops, το Atari και τους πρώτους 8-bit προσωπικούς υπολογιστές και φτάνοντας στο σήμερα και στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας, των πολυπύρηνων επεξεργαστών και των φωτορεαλιστικών γραφικών, το gaming διαχρονικά αποτελεί ένα μέσο ψυχαγωγίας που εξάπτει τη φαντασία, ανοίγει νέους ορίζοντες και αποτελεί ένα από τα τελειότερα και πιο παραγωγικά μέσα έκφρασης και δημιουργικότητας.

games-fest

Τα video games αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και η ύπαρξη των social media ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την  παρουσία τους. Μάλιστα, το gaming κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο προπομπός των social media, καθώς πολύ καιρό πριν εμφανιστούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το gaming μέσω των online multiplayer παιχνιδιών ήταν εκείνο που δημιούργησε τις πρώτες μικρές online κοινότητες. Σήμερα, γύρω από το gaming και τα social media έχει στηθεί μία επικερδής βιομηχανία, η οποία συνενώνει τους δύο κόσμους και προσφέρει τεράστια οφέλη τόσο για τις εταιρείες ανάπτυξης και τους μεγάλους video game publishers, όσο και για τους ίδιους τους gamers…

Θέλοντας να γιορτάσουμε αυτή την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στο video games και στα social media, το GamesLife.gr και η SmartPress SA διοργανώνουν στο πλαίσιο του 5ου e-Business & Social Media World 2016,  το 1ο GamesFest: Play and Share Tournament! Στο μοναδικό αυτό event που θα λάβει χώρα στις 29/6 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 – Αθήνα) σας περιμένουν μοναδικές εκπλήξεις όπως happenings, on-site διαγωνισμοί με μοναδικά δώρα έκπληξη, ομιλίες (μην χάσετε τον γνωστό YouTuber ZOK που σας περιμένει για να σας μυήσει στα μυστικά του content creation) και φυσικά ατελείωτο gaming. Στο επίκεντρο του event θα τρέξουν δύο παράλληλα τουρνουά (Street Fighter V και DiRT Rally) όπου οι gamers που θα θελήσουν να συμμετέχουν θα διεκδικήσουν μοναδικά πλούσια δώρα που αποτελούν ευγενική προσφορά των χορηγών μας!

Διαβάστε παρακάτω το πώς μπορείτε να λάβετε μέρος και όπως θα διαπιστώσετε η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως εύκολη και απλή! Μην χάνετε χρόνο λοιπόν και προετοιμαστείτε κατάλληλα, προπονηθείτε στο DiRT Rally και στο Street Fighter V και ελάτε στο Divani Caravel να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και προπάντων να παίξουμε! Σας περιμένουμε όλους!

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Divani Caravel – Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 – Αθήνα στις 29/6/2016

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ & ΕΓΓΡΑΦΗ

Οι συμμετέχοντες που θα θελήσουν να λάβουν μέρος θα πρέπει, αφού έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή του στη γραμματεία του συνεδρίου κι έχουν παραλάβει το σχετικό badge, να προσέλθουν στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού (επίπεδο Ιλισσός) και να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα συμμετοχής με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail). Η διαδικασία των εγγραφών θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 11:00 και αμφότερα τα τουρνουά θα ξεκινήσουν στις 11:30. Καταληκτική ώρα των τουρνουά θα είναι στις 16:30 (απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν εξαντληθεί όλες οι συμμετοχές).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Στο Street Fighter V οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε νοκ-άουτ matches που θα χωριστούν σε διάφορες φάσεις και οι οποίες θα προκύψουν ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων. Οι διαθέσιμες θέσεις για το τουρνουά Street Fighter V θα ανέλθουν στις 64. Συμμετοχές που θα υπερβούν το παραπάνω όριο δεν θα γίνονται αποδεκτές. Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν όποιον ήρωα επιθυμούν (επιτρέπεται η αλλαγή χαρακτήρα στους επόμενους γύρους) και δεν θα έχουν δικαίωμα παρέμβασης στις επιλογές του παιχνιδιού, οι οποίες θα είναι προκαθορισμένες από τους διοργανωτές και τους επιβλέποντες του τουρνουά. Οι διαγωνιζόμενοι θα ανακοινώνονται στον χώρο του event και σε περίπτωση μη εμφάνισης τους θα αποκλείονται από το τουρνουά. Νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης που θα καταφέρει να κερδίσει στον μεγάλο τελικό.

Στο DiRT Rally οι συμμετέχοντες θα τρέξουν σε free racing γύρους, σε πίστα η οποία θα προκαθοριστεί από την διοργανώτρια αρχή. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με τιμονιέρα της Hori και όχι με συμβατικό χειριστήριο του PlayStation. Πρώτος νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης που θα πραγματοποιήσει τον μικρότερο χρόνο.

ΔΩΡΑ

Τα δώρα αποτελούν μία προσφορά των εταιρειών Sony Hellas, AMY, Otakustore και Enarxis Dynamic Media και περιλαμβάνουν games για PlayStation 4, Gaming T-shirts, Memorabilia και Gaming περιφερειακά. Οι νικητές θα βραβευθούν στο χώρο της εκδήλωσης μετά την ολοκλήρωση των  τουρνουά.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ & ΛΟΙΠΑ

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να συμπεριφέρονται με σωστό τρόπο έναντι των συναγωνιστών τους, προάγοντας την ευγενή άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθε». Επίσης, θα πρέπει να συμμορφώνονται πάντοτε στις υποδείξεις των κριτών που θα παρακολουθούν  το τουρνουά. Το GamesLife.gr, η Smartpress και οι εταιρείες: Sony Hellas, CD Media, Enarxis Dynamic Media και AMY  δεν ευθύνονται για τυχόν προβλήματα υγείας που ενδεχομένως θα εμφανίσουν οι διαγωνιζόμενοι. Σε περίπτωση που κάποιος διαγωνιζόμενος εμφανίσει κάποιο πρόβλημα υγείας οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους επόπτες του διαγωνισμού, οι οποίοι καλούνται να διακόψουν την διαδικασία. Εάν κάποιος διαγωνιζόμενος έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και επιθυμεί να λάβει μέρος στο τουρνουά οφείλει να προσκομίσει στη διοργανώτρια αρχή τα απαραίτητα δικαιολογητικά από ιατρό.

Οι παίκτες με τη συμμετοχή τους αποδέχονται όλους τους παραπάνω όρους.

Χορηγοί του GamesFest: Play and Share Tournament: Sony Hellas, AMY, CD Media, Enarxis Dynamic Media.