Έχοντας πάρει το όνομά τους από τα αρχικά των λέξεων Graphics Interchange Format, τα GIFs αποτελούν μία μορφή αρχείου, που υποστηρίζει τόσο στατικές όσο και κινούμενες εικόνες. Ποιες πηγές και εργαλεία θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ως social media marketers; Γιατί θα πρέπει να τα λάβετε υπόψιν στην content στρατηγική σας;

6 λόγοι για να τα συμπεριλάβετε στο πλάνο σας

  • Δείχνουν την fun πλευρά του brand σας.
  • Δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρετε το μήνυμά σας έξυπνα και δημιουργικά, με έναν visual τρόπο.
  • Μπορούν να επικοινωνήσουν το μήνυμά σας πολύ πιο γρήγορα (μέσα σε δευτερόλεπτα) και άμεσα.
  • Προκαλούν συναισθήματα καλύτερα από ότι ένα απλό κείμενο ή μια φωτογραφία ξεχωριστά.
  • Είναι shareable – οι χρήστες έχουν την τάση να τα μοιράζονται με τους φίλους τους.
  • Είναι trend! Δεν θα θέλατε να δείξετε στους fans σας ότι παρακολουθείτε τις digital εξελίξεις και τις αξιοποιείτε;

Πηγές εύρεσης GIFs
Giphy

To Giphy είναι η μεγαλύτερη «βιβλιοθήκη» GIFs, οπότε ό,τι κι αν ψάχνετε είναι πολύ πιθανόν να το βρείτε σε αυτό το site. Απλά πληκτρολογήστε μία λέξη-κλειδί, όπως ένα συναίσθημα που θέλετε να προκαλέσετε (πχ. χαρά) και γρήγορα θα εμφανιστεί μια μεγάλη λίστα σχετικών αποτελεσμάτων.

Gifbin.com

Το Gifbin είναι μία ακόμη πηγή GIFs, με μερικά features που την κάνουν να ξεχωρίζει. Αν ψάχνετε λίγη έμπνευση για την επόμενη ανάρτησή σας, τότε δοκιμάστε την επιλογή Random GIF. Πατώντας το button, θα εμφανιστεί ένα τυχαίο αποτέλεσμα στη στιγμή. (ίσως χρειαστεί να πατήσετε το random button μερικές φορές, μέχρι να βρείτε το GIF που σας ταιριάζει ???? )

Reddit (/r/gifs)

Το Reddit είναι ένα social bookmarking site, που επιτρέπει στους χρήστες να ψηφίσουν θετικά (upvote) ή αρνητικά (downvote) το περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί. Και τα GIFs ως θεματική κατηγορία (subreddit), αποτελούν πλέον μία από τις καλύτερες και μεγαλύτερες συλλογές του.

 

Happy GIF - Find & Share on GIPHY

Tools για τη δημιουργία GIFs

Αν και οι 3 παραπάνω πηγές προσφέρουν άπειρες επιλογές στους marketers, πολλές φορές θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τα δικά σας customized GIFs. Η δημιουργία των δικών σας GIFs είναι ένα τρόπος για να αναδείξετε την ταυτότητα και τον χαρακτήρα του  brand σας. Μπορείτε εύκολα να το πετύχετε, ανεβάζοντας φωτογραφίες και videos σε οποιοδήποτε από τα tools που ακολουθούν.

Αν πάλι προτιμάτε ένα mobile app, το Giphy Cam σας επιτρέπει να κάνετε record ένα GIF, να προσθέσετε φίλτρα, εφέ ή κείμενο και στη συνέχεια να το μοιραστείτε ή να το αποθηκεύσετε.

Βρείτε, δημιουργήστε, μοιραστείτε και μετρήστε τα αποτελέσματα των GIFs στην social media στρατηγική σας!

Πηγή: socialmediacircle.gr