Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε Promoted Pins στο Pinterest; Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις αλλά και την επισκεψιμότητα της σελίδας σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Promoted Pins στο Pinterest

Γιατί να χρησιμοποιήσω Promoted Pins;

Τα Promoted Pins είναι διαθέσιμα πλέον για όλες τις επιχειρήσεις με σκοπό να αυξηθεί η προβολή τους σε στοχευμένο κοινό, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει με τα υπόλοιπα Social κανάλια. Θα σας βοηθήσει αρκετά να εμφανιστούν τα προιόντα ή οι υπηρεσίες σας σε ανθρώπους όπου αναζητούν κάτι αντίστοιχο και είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη αγορά.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες λέξεις – κλειδιά ώστε να «συνδεθείτε» με τους χρήστες που αναζητούν το αντίστοιχο περιεχόμενο το οποίο εσείς προσφέρετε.

Τα συγκεκριμένα pins θα εμφανιστούν στις σχετικές αναζητήσεις, κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με χρήστες όπου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο του κύκλου αγοράς. Οι χρήστες δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν τα promoted pins αλλά μπορούν να κρύψουν κάποια όπου δεν τους αρέσουν.

Τι θα πρέπει να προσέξετε;

  1. Κατανοήστε τον στόχο της καμπάνιας. Ακριβώς όπως και με τους άλλους τύπους διαφημίσεων θα πρέπει να γνωρίζετε τους στόχους για τους οποίους θέλετε να πραγματοποιήσετε τη συγκεκριμένη διαφήμιση. Μπορεί να είναι repins ή επισκεψιμότητα στο site σας.
  2. Δημιουργήστε ένα Promoted Pin. Ακολουθήστε τις οδηγίες του Pinterest δημιουργώντας με επιτυχία το Pin σας.
  3. Παρακολουθήστε την απόδοση. Για να δείτε πόσο καλά αποδίδει θα πρέπει να γνωρίζετε τη συμπεριφορά που έχει το κοινό σχετικά με το συγκεκριμένο Pin.

Όπως το Pinterest συνεχίζει να κερδίζει καθημερινά νέους χρήστες όπου αποφασίζουν τις αγορές τους μέσω του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου, η αξία της επιχείρησης σας θα αυξηθεί αρκετά χρησιμοποιώντας φυσικά μια βελτιστοποιημένη προβολή αυτής, η οποία θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το σχετικό κοινό που είναι έτοιμο να αγοράσει.